Bodorrózsa egészségre gyakorolt hatásai

A gyógynövények hatásai régre nyúlnak vissza és a mai napig is jelen vannak a népi gyógyászatban. Talán ma már mindenki elmondhatja, hogy van egy vagy akár több jól bevált gyógynövénye, amely hatásos a megfázásos, influenzás időszakban. A következőkben a bodorrózsáról ismerhetünk meg fontos információkat, amely napjainkban vírusölő hatása miatt került rivaldafénybe.

Bodorrózsa a koronavírus ellen

Az új koronavírus megjelenésével mindenki élete kicsit felfordulni látszik, járványügyi szabályokat kell betartanunk annak érdekében, hogy csökkenteni tudjuk a koronavírus okozta megbetegedések számát. A szájmaszkok viselete, valamint a rendszeres kézfertőtlenítés és kézmosás akár életeket is menthet. Azonban egy új magyar felfedezésnek köszönhetően a bodorrózsa fontos szerepet tölthet be a koronavírus elleni védekezésben. A medicalonline.hu oldalon olvashatunk részletesen a kutatás eddigi eredményeiről, amelyek szerint a bodorrózsa kivonat nem csupán gátolja a vírus növekedését, hanem a betegség súlyosságát is képes hatékonyan csökkenteni.

http://medicalonline.hu/tudomany/cikk/gyogynoveny_kombinacio_sars_cov_2_fertozes_ellen

A Bodorrózsa jótékony hatásai

A bodorrózsa jótékony hatásai

Az elsősorban Görögországban őshonos bodorrózsa egy igazán sokoldalú növény, amelynek története egészen a Kre. 4. századik nyúlik vissza. A történethez pedig egy görög legenda kapcsolódik, miszerint az olimposzi istenek ennek a gyógyító- és szépítőszerként is ismert növénynek, a különböző növényeknek a gyógyító erővel való felruházása során, dupla áldást adtak. Vagyis úgy tartják, hogy ennek a dupla áldásnak köszönheti a bodorrózsa sokoldalú, kiterjedt gyógyhatásait. De melyek ezek a nagyszerű hatások? A következőkben pontokba szedve ismerhetjük meg a bodorrózsa tulajdonságait:

  • erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik
  • gazdag polifenolokban és flavonoidokban
  • kiváló antibakteriális és antivirális hatású
  • leküzdi a gombákat, baktériumokat és a vírusokat
  • kiváló gyulladásgátló
  • képes csökkenteni a viszkető érzést
  • csillapítja a köhögést
  • hatékony nyákoldó és hurutoldó

A bodorrózsa ezen hatásainak köszönhetően hatékonyan alkalmazható a megfázásos, influenzás időszakban. Segítségével csökkenthető a köhögés, valamint nyákoldó hatásának köszönhetően a hörghurut során is hatásosan lép fel. Antioxidáns tulajdonságainak köszönhetően pedig hatékony immunerősítő termék, amely elengedhetetlen, hogy egészségünket megőrizhessük.

Az immunrendszer folyamatos támogatása fontos és nélkülözhetetlen betegségek megelőzéséhez, így a jelen helyzetben is. Fontos a megfelelő mennyiségű vitamin pótlása, egy kiegyensúlyozott étrend követése, valamint a rendszeres sport is.

A bodorrózsa egészségügyi hatásain külsőleg alkalmazva képes javítani a bőrképet, valamint lassítani az öregedési folyamatokat egyaránt. Továbbá kiváló szomjoltó is egyben.  

További érdekes cikkek és Bodorrózsa termékek >>

Legnépszerűbb

Bálint Virulitas csepp50ml - Bodorrózsa tartalommal

 Bálint Virulitas csepp 50ml - Bodorrózsa tartalommal

Bodorrózsa tartalommal! Elsősorban vírusos betegségek megelőzésére és kezelésére használható. Erős gyulladáscsökkentő, nyirokrendszer támogató és antioxidáns hatású. Nemcsak antivirális, de baktérium- és gombaellenes tulajdonsággal is rendelkezik. Köhögés

Ár: 3390 Ft
Megnézem

S.Bernhard Bodorrózsa(cistus incanus) C+cink 180 db rágótabletta

-29% S.Bernhard Bodorrózsa (cistus incanus) C+cink 180 db rágótabletta

Bodorrózsa a vírusos betegségek megelőzésére és kezelésére ajánlott elsősorban. Bodorrózsa (Cistus Incanus ) kivonatot, Acerolából származó természetes C-vitamint és cinket tartalmazó étrend-kiegészítő készítmény.

Ár: 4990 Ft
6990 Ft
Megnézem

Mecsek Bodorrózsa levéltea 50g - Cistus Incanus

-12% Mecsek Bodorrózsa levél tea 50g - Cistus Incanus

Bodorrózsa, Cistus incanus: gyógynövényként a leveleket hasznosítjuk. Magas a polifenol tartalma, baktérium- és vírusölő hatása van. Náthás időszakban jó immunerősítő. 

Ár: 780 Ft
890 Ft
Megnézem
Értékelések (1)